неделя, 12 октомври 2008 г.

Гадаене с карти за игра

За това гадаене ви е необходимо тесте карти за игра. От него отделете деветките, десетките, валетата, дамите, поповете и тузовете. От картите отделете тази, на която отговаря лицето, на което ще гадаете. Картите се цепят с лявата ръка, от лицето, на което ще се гадае.

Картите се подреждат по следния начин: в центъра се поставя картата, на която отговаря лицето. От ляво се поставя картата, която отговаря на сърцето, а от дясно се слагат още две карти – това са мислите.

Отгоре в ляво се поставят три карти, там лицето ще си намисли три момчето/мъже, от които се интересува, до тях се поставят още три карти – там лицето ще посочи три момичета/жени, от които се интересува.
Под картите на момчетата/мъжете се поставят две карти една под друга – първата карта означава какво ще се случи в близкото обкръжение, а втората – в любовта. От дясната страна, под картите на момичетата/жените се поставят също две карти една под друга. Първата ще покаже какво се е случило в миналото, а втората – какво очаква лицето сега.
На последния ред се разполагат още пет карти от ляво на дясно. Първата е къщата; втората – работата/училището; третата – дълъг път; четвъртата –кратък път и последната, пета карта ще покаже какво очаква лицето в бъдеще.

След като се разположат картите по описания начин, ще останат още пет карти. Първата от тях се поставя върху картата, която обозначава лицето, на което се гадае, т.е. в центъра. Останали карти могат да бъдат поставени там, където лицето на което се гадае иска да научи повече подробности. След като са подредени започват са се отварят и да се тълкува тяхното значение.

Значение на картите:

Деветка пика – болка, тъга, мъка
Деветка спатия – кратък път
Деветка каро – изненада, успех
Деветка купа – вести

Десетка пика – дълъг път
Десетка спатия – награда, признание, повишение
Десетка каро - пари
Десетка купа - промени

Вале пика – неизгодно предложение, отказ
Вале спатия – радост, малка победа
Вале каро - среща
Вале купа - раздяла

Дама пика - истина
Дама спатия - приятелство
Дама каро - надежда
Дама купа – измама, лукавство, предателство

Поп пика – лъжа, измама
Поп спатия - съвет
Поп каро – някой мисли за теб
Поп купа – интересно запознанство

Туз пика – изгодно предложение
Туз спатия – подарък, венчило
Туз каро – вест, известие от път
Туз купа - любов




Първия Български Бутон за споделяне



Няма коментари: