понеделник, 13 октомври 2008 г.

Музикалните предпочитания разкриват характера

Да се определи характера на човека е възможно по много признаци на външността и поведението му. Оказва се обаче, че за характера на човека може да разкаже и пристрастието му към музиката.

Музикалните предпочитания са свързани с определени черти на характера.

Хората, които обичат тежкия рок, се намират в постоянна депресия, склонни са към самоубийство, опасни са за самите себе си и околните. Те са творчески личности, които се намират в хармония със себе си, но не са много общителни.

Тези, които предпочитат класическата музика са много чувствителни, но също не са много общителни. Имат склонност да се самоизолират. Живеят си в собствения малък свят и там се чувстват уютно.

Хората, които обичат музика в стил блус, джаз и соул са творчески, общителни и притежават висока самооценка и вътрешна хармония.

Високата самооценка и общителността отличава почитателите на рап музиката.

Любителите на поп стила са трудолюбиви, лесно се разбират с другите хора, но не им достига хармония със себе си и творческа жилка.

Хората, които обичат танцовата музика са много темпераменти, но имат избухлив и неуравновесен характер. Липсва им умереност и спокойствие в контактите с околните. Те са много контактни, лесно се сприятелят, обичат да се шегуват и често са душата на компанията.




Първия Български Бутон за споделяне



Няма коментари: