понеделник, 28 декември 2020 г.

3 чудодейни рецепти за премахване на черни точки

Успешното премахване на черни точки не изисква скъпи медикаменти и мазила

Трябват ви няколко продукта от кухнята, за да постигнете успешно премахване на черни точки.
Черните точки всъщност са пъпки, които не са покрити в кожа. И тъй като са изложени на въздушния поток, горният слой на порите се окислява и и това води до потъмняването им. Всичко, което трябва да направите, е да изчистите порите си и черните точки ще се изпарят завинаги. Няма никаква нужда от стискане и „цедене“, а и ако не искате да се сдобиете с белези, по-добре не го правете.

Успешното премахване на черни точки не изисква скъпи медикаменти и мазила

Ако сте предразположени към появата на черни точки, имаме добри и лоши новини. Ако имате разширени пори и мазна кожа, появата на черни точки е неизбежна и борбата трябва да бъде постоянна и упорита.
Но добрата новина е, че хората с мазна кожа и разширени пори не страдат от появата на бръчки до дълбока старост.

Вижте 3 наистина ефикасни начина да се спасите от черните точки у дома:

1. Прясно мляко и индийско орехче

Много полезно средство, особено, ако имате мазна кожа. Индийското орехче помага за премахване на излишното омазняване и прави кожата идеално гладка. Млякото помага за премахването на мъртвите клетки.
Смесете счукано индийско орехче в мляко и разбъркайте добре. Нанесете да добре почистено лице и масажирайте с леки кръгови движения. След 3-5 минути измийте с хладка вода и се радвайте на чистото си лице.

2. Маска с мед

Медът е едно от най-уникалните природни средства, използвайте го. Нанесете с пръсти мед по лицето си и масажирайте леко, особено местата с черни точки. Медът ще помогне за изчистването на порите и благодарение на антибактериалните си свойства, ще остави кожата ви гладка и свежа.

3. Маска с яйчен белтък

Нанесете яйчен белтък върху лицето си с пръсти. Започнете с по-тънък слой и го оставете да изсъхне. След това нанесете втори слой и отново оставете да изсъхне. Оставете маската за около 15 минути, след това почистете лицето внимателно с мека влажна мека кърпа.

Няма коментари: