вторник, 19 януари 2021 г.

Гадаене с карти от 9 до Асо

Използва се тесте карти за игра.

То трябва да съдържа картите от 9 до Асо. Картите се разбъркват от човека, на когото ще се гледа, токова пъти, на колко навършени години е, след това се цепи - с лява ръка, за неомъжени и с дясна - за омъжени. Цепи се с картата, на която отговоря човека: 
  1. Рус, със сини очи - Каро (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама); 
  2. Рус, с тъмни или пъстри очи - Купа (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама); 
  3. Чернокос, с тъмни очи - Пика (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама); 
  4. Чернокос, със светли или пъстри очи - Спатия (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама); 
След това трите карти над лицето на колодата се поставят на масата (това са картите на сърцето), след това се подрежда пасианса. 
Накрая се дава на лицето да си избере три карти - това са допълнителните пояснения. 
Останалите три карти се поставят върху идентификатора - картите на съдбата. Най-горният ред представлява бъдещето, средният - настоящето, разделено на близко минало и близко бъдеще, а долният ред - миналото. 
 Тълкуването започва от най-долната лява карта и продължава по реда на миналото, после от лява карта на среден ред, през настоящето, накрая се отварят картите за бъдещето, пак откъм лявата страна. 
 След като обясните всички карти от пасианса, лицето, на което се гледа, показва къде иска да се поставят допълнителните три карти и те също се тълкуват. 
 След това се отварят картите за сърцето и за съдбата - разтълкуват се поотделно в група от по три - първо сърцето, после съдбата.

Няма коментари: