сряда, 10 септември 2008 г.

Гадаене с 32 карти

Най-голяма карта е асото, после следват поповете, дамите, валетата, десетките, деветките, осмиците и седмиците.

Различните значения на картите са в зависимост от това, дали картата е обърната или права, а за да се знае това, необходимо е на всяка карта да се направи малък белег.

Купите и карите означават главно руси хора. Пиката и спатиите - чернооките лица.

Взимате 32 карти, разбърквате ги и давате да сече картите с лявата ръка лицето, комуто гледате. Произволно отделяте 21 карти или давате да ги отдели лицето, на което гледате, и нареждате в три реда тези карти, като във всеки ред поставяте по 7 карти. Ако вие сами си гледате, ще направите това сам.

Ще изберете една дама или един поп между картите, в зависимост от лицето, на което се гадае. Ако лицето е русо - ще изберете дама пика; ако е непознат - каро. Същите значения са и за поп (купа, спатия, пика, каро) и др. за руси мъже, чернооки, вдовици и непознати.

След като започнете от избраната дама или поп, броите до петата карта, чието значение ще намерите описано по-нататък.

След като сте намерили значението на петата карта, продължавате да броите до следващата пета и отново спирате, за да обясните и нея, във връзка с първото обяснение.

Така ще продължавате да броите, обяснявайки всеки 5 карти, докато стигнете картата - дамата или мъжът, на когото гадаете. Ще вземете 5 от картите, неупотребени до сега в играта, и ще ги сложите върху избрани 5 от по-голямо значение или интерес карти, ще ги разкриете и, като гледате по-долу значението им, ще гадаете по тях.



Първия Български Бутон за споделяне



Няма коментари:

Публикуване на коментар